Meer over Gemma

Mijn naam is Gemma Steeman, bevlogen contentspecialist, tekstschrijver en mediacoach.

Als tiener wilde ik naar Afrika – waterputten slaan en kinderen helpen.

Maar als twintiger werkte ik voor een multinational op het gebied van tech en ict. Ik kreeg een auto van de zaak en elk jaar een bonus. Ik heb daar wel de werkgroep Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) opgericht, maar dat was het wel 🤷‍♀️

Tot mijn 30e verjaardag. Ik nam ontslag, zwaaide vrienden en familie uit en vertrok samen met mijn man naar Afrika. In een LandRover reden we van Utrecht naar Kaapstad. We deden vrijwilligerswerk in o.a Malawi en bleven uiteindelijk ruim 1,5 jaar weg. Het was het allertofste dat ik ooit heb gedaan.

Het gevoel om iets te kunnen bijdragen aan de wereld heeft me daarna nooit meer losgelaten. Maar wel vanuit ondernemerschap en niet vanuit liefdadigheid. Dat heb ik daar wel geleerd.

Bedrijven – en vooral mensen die daar werken – zijn de motor waarmee we uitdagingen rond klimaat, grondstoffen, geluk en gezondheid het hoofd kunnen bieden. Daarvoor moeten we onze economie radicaal anders inrichten: sociaal, circulair en toekomstgericht.

Daarom maak ik al 15 jaar hoogwaardige content die bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke en sociale vraagstukken. Ik werk samen met organisaties zoals CliniClowns, Milieudefensie, Museum voor Beeld & Geluid, VodafoneZiggo, TU Delft, Natuur & Milieu, ClimateLaunchpad, Kennisnet, Netwerk Mediawijsheid, serious game MediaMasters, Platform voor de Informatiesamenleving (ECP), Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie, Liliane Fonds, Samen Sterk zonder Stigma (SStS) en Kenniscentrum tegen Pesten.⠀

Gemma Steeman - High-end Contentspecialist