Kinderwebsite WatNou?

De kinderwebsite WatNou? was onderdeel van Kennisnet Kids. Op deze site konden leerlingen van groep 4 t/m groep 8 zelfstandig aan de slag met mediawijsheid binnen actuele schoolthema’s.

Als inhoudelijke redacteur ben ik enkele jaren betrokken geweest bij Kennisnet Kids en WatNou?

WatNou? was opgebouwd rondom actuele thema’s op de basisschool, zoals:

  • Mediawijsheid
  • Internet
  • Ruimtevaart
  • Kinderboekenweek
  • De troonswisseling

Mediawijze opdrachten binnen actuele schoolthema’s

Al deze thema’s hadden een informatieve én een mediawijze invalshoek.

Met het thema ‘internet’ wilde Watnou? kinderen laten proeven aan verleden, heden en toekomst van nieuwe media, internet en computers. Kinderen kregen op WatNou? tips voor een sterk wachtwoord, leerden informatie uit Google te beoordelen en konden kennismaken met de beginselen van programmeren met behulp van de game Ko de Kraker en Codekinderen.

In het thema ‘Vrede&Vrijheid’, ter gelegenheid van 4 en 5 mei, werden leerlingen uitgedaagd om na te denken over de vrijheid van meningsuiting op internet. Hoe ver mag je gaan? Er was ook aandacht voor het leven van Nelson Mandela en de rol van de media in zijn leven. Hoe zou zijn strijd voor vrijheid zijn verlopen als hij was opgegroeid met sociale media?

Ook de troonswisseling was destijds een belangrijk thema. Daarbinnen werd stilgestaan bij het portretrecht bij commerciële inhakers, bij persvrijheid en bij de privacy van de prinsesjes.

Voor de leerkracht bood WatNou? ondersteuning en inspiratie om lessen beter af te stemmen op de onderwijsbehoefte van de 21e eeuw.

goede tekstschrijver voor educatieve en informatieve teksten

oog voor detail en een scherpe pen

actuele kennis op het gebied van media en mediawijsheid

spreker en dagvoorzitter

Je kunt me bereiken via 06 306 31 580 of info [@] gemmasteeman.nl.